Matematik

Funktionen f har forskriften...

22. marts 2009 af Pandaaa (Slettet)

Jeg er helt lost angående denne opgave =( Hvis nogle kunne hjælpe ville det være super!

Funktionen f har forskriften f(x) = √-x2+9
a) Bestem koordinaterne til de tre fællespunkter.
b) Vis, at den trekant, der har hjørner i de tre fællespunkter, er retvinklet.


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Hvad menes med fællespunkter?


Svar #2
22. marts 2009 af Pandaaa (Slettet)

Nåh ja der står forresten:
Grafen for f har tre punkter fælles med koordinatsystemets akser.


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Så skal du løse f(x) = 0 og f(0).


Svar #4
22. marts 2009 af Pandaaa (Slettet)

jeg prøver, er dog stadig ikke helt med :S

f(x) = 0:
√-x2+9 = 0
√-x2= √-9
x = 3
 

f(0):

√-02+9 = 3

Jeg ved ikke om jeg har løst det rigtigt.. og i såfald, hvad gør jeg så? :S


 


Svar #5
22. marts 2009 af Pandaaa (Slettet)

hvis nogle ville hjælpe mig på rette vej ville det være super :S


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. marts 2009 af richterklanen (Slettet)

Jeg går ud fra, at f(x) = √(-x2+9). Som du har skrevet den op, har den kun mening, hvis x = 0. Husk, at man ikke kan tage kvadratroden af negative tal.

f(0) er skæringen med y-aksen. f(0) = √9

Når du løser ligningen f(x) = 0, finder du skæringspunkterne med x-aksen.

f(x) = 0 ⇔ √(-x2+9) = 0 ⇔ -x2 + 9 = 0 ⇔ x2 = 9 osv, husk to løsninger.


Svar #7
23. marts 2009 af Pandaaa (Slettet)

Okay, så jeg har fundet skæringen med x-aksen og y-aksen. Men hvordan finder jeg det 3. fællespunkt?


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. marts 2009 af richterklanen (Slettet)

Der er to skæringspunkter med x-aksen og et skæringspunkt med y-aksen.


Svar #9
23. marts 2009 af Pandaaa (Slettet)

Okay, og det ene finder jeg ved f(x) = 0. Hvad med det andet skæringspunkt med x-aksen?


Brugbart svar (0)

Svar #10
23. marts 2009 af richterklanen (Slettet)

Ja, den skærer y-aksen i 3 og x-aksen i -3 og 3.


Skriv et svar til: Funktionen f har forskriften...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.