Fysik

Vands specifikke fordampningsvarme

22. marts 2009 af 5381p (Slettet)

Hej.

Er der nogen som kan fortælle mig, hvad vands specifikke fordampningsvarme er ved 100 grader celcius, og hvor massen af det fordampede vand er 0,2941 kg?

Jeg ved på forhånd at tabelværdien er 2257 kJ/kg, men skal denne værdi ikke være mindre ift. at den fordampede vandmasse er 0,2941 kg, altså mindre end 1 kg?

Mit resultat for vands specifikke fordampningsvarme blev 495,5967 kJ/kg og uanset hvad, er denne værdi upræcis.

Mit egentlige spørgsmål er så om fordampningsvarmen er en konstant, eller om den er en variabel, der ændres ift. masse?

Jeg er ret forvirret, så please en eller anden, hjælp mig med dette problem...

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Konstant.


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. marts 2009 af Bankier (Slettet)

fordampningsvarmen er konstant

Q = m*L

Q = energitilførsel

m = masse

L = speficikke fordampningsvarme

L er konstant ved konstant tryk.


Skriv et svar til: Vands specifikke fordampningsvarme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.