Fysik

Elastikspring.

23. marts 2009 af NejTilSvampe

 Jeg har en fysik opgave for til imorgen og vil bare lige høre om jeg har forstået det rigtigt:

Jeg har vedhæftet en .pdf fil hvori det er de to sidste opgaver der tales om.

d) |Ftyngde| + -kx =0

638,3N + (-140N/m *x ) = 0

x= 638,3/140

h=x+13m = 17,56m

e) Ekin = Efjeder = kx2/2

8297,9J = 140x2/2

x=√(8297,9/70=10,88m)

h=x+13=23,88m

og mit svar til e er dermed Nej, da ved en korrekt dimensionering skulle udspringerens bevægelse vende lige over vandoverfladen, altså 34m. der er godt 10 meters afvigelse.

Vedhæftet fil: opg elastikspring v2.pdf

Svar #1
23. marts 2009 af NejTilSvampe

 Bump!


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. marts 2009 af Daniel TA (Slettet)

 #0 Mangler du ikke at gange den kinetiske energi med 2 under kvadratroden i sprg. e?


Svar #3
23. marts 2009 af NejTilSvampe

 nej for jeg har bare delt fjederkonstanten med 2 istedet 140/2 = 70. deraf kommer de 70 under rodtegnet.


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. marts 2009 af Daniel TA (Slettet)

 Okay, så er dit svar korrekt. Du skal dog huske enheder, og burde ikke skrive 70 i stedet for 140/2, selvom det måske virker dumt andet.. Men så kan man se hvad du gør :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. marts 2009 af kieslich (Slettet)

se fil. og sænk ikke gondolen med mindre du vil have hovedpine.

Vedhæftet fil:Untitled4.doc

Svar #6
23. marts 2009 af NejTilSvampe

 yes mange tak skal i have! og til Daniel TA, så har jeg selvfølgelig også enhederne i mit eget dokument gad bare ik lige skrive dem here ^^


Skriv et svar til: Elastikspring.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.