Matematik

formel regneregel

23. marts 2009 af range ploox (Slettet)

Kan en hjælpe mig at sige hvad * og - giver tror det giver gange men er ikke helt sikker.

ved at - - = + og   - + = -

Dvs hvis man tager minus 2 gange er det = plus fordi de 2 minusser vil det samme og det gør dem positive sammen i forhold til - + som er ueninge og giver negativ som er   Minus

Ville bare vide hvad * og / giver sammen og hvad  gange og minus giver sammen (mener det giver gange)


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. marts 2009 af dnadan (Slettet)

Hvad mener du?

- gange - giver +, og + gange - giver -, + gange + giver +.

Jeg forstår slet ikke dit sidste spørgsmål. Du kan nemlig ikke sammenholde * og dividere på denne måde, At dividere er i sagens natur at gange 1/n, hvor n var hvad du dividerede med.


Svar #2
23. marts 2009 af range ploox (Slettet)

Jeg mener fx at hvis der står - - i en formel skifter fortegnet til + i stedet for noget andet der står det, og hvad skifter fortegnet til hvis der står * og /


Svar #3
23. marts 2009 af range ploox (Slettet)

Der står der***


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. marts 2009 af dnadan (Slettet)

Det har intet med fortegnet at gøre... Med fortegn menes minus og plus.

Som skrevet før, så kan det slet ikke sammenholdes på den måde.


Svar #5
23. marts 2009 af range ploox (Slettet)

Når okay så har jeg misforstået et eller andet, tak aligevel man lære af sine fejl


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. marts 2009 af NejTilSvampe

Hvis du f.eks. har   3*(-4) = -12 

(-3)*4 = -12   

er det, det du mener?

3*(1/4) = 3/4

(-3)*(1/4) = -3/4

jeg er ik sikker på om det er det du spørger om, men giver det mening?


Svar #7
23. marts 2009 af range ploox (Slettet)

Ja det det jeg spørger om lige præcis


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. marts 2009 af dnadan (Slettet)

#7

Men det leder jo blot tilbage til det indledende, at minus gange minus giver plus osv.

Eksemplet:

Et positivt tal gange et minus tal giver et negativt tal.

Og med tallet menes der et vilkårligt tal, hvad enten det er 1/3, 2,2360679774789, 1/55455

Osv.  Det hele leder tilbage til fortegnsfadæsen, og som sådan ikke noget nyt.


Svar #9
23. marts 2009 af range ploox (Slettet)

Ja et positivt tal som plus og et minus tal giver et negativt tal altså - + = -

Men er der ikke noget der hedder * / =???


Brugbart svar (0)

Svar #10
23. marts 2009 af dnadan (Slettet)

Nej, det er der ikke.


Svar #11
23. marts 2009 af range ploox (Slettet)

Okay tak for din hjælp så : )


Skriv et svar til: formel regneregel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.