Studievalg og videregående studie

International Business eller Økonomi

24. marts 2009 af Alexion (Slettet)

Jeg står nu her og skal vælge min bachelor, og tænker efterhånden rigtigt meget over hvad det skal være. Jeg har snittet og fagene til de to ting jeg overvejer rigtigt meget for tiden, hvilke er International Business på CBS og Økonomi på enten AU eller KU.

Men jeg må indrømme jeg er utrolig meget i tvivl om, hvilke af de to veje jeg skal gå. Jeg har en utrolig stor interesse indenfor fagområdet, men har dog mine skrupler angående begge dele.

International Business linjen synes jeg lyder utroligt spændende, men er bare bange for den indeholder for lidt matematik?

Imens Økonomi uddannelsen indeholder den matematik jeg vil have, er jeg bange for der er for meget matematik for matematikkens skyld og ikke så meget fokus på ledelse osv?

I bund og grund er det vel kun en bachelor, og kandidaten, der virkelig tæller. Men jeg tænker også i forlængelse af de to - dvs. Cand. Merc (eng) og Cand. Oecon/Cand. Scient Oecon.  Og på baggrund af det tænker jeg meget på jobpositioner efterfølgende.

vil egentlig bare høre folks input, da ny viden aldrig skader.

Mvh

Aleksander


Brugbart svar (2)

Svar #1
03. april 2009 af Fætter Guf1 (Slettet)

Havde selv samme overvejelser i sin tid: IB er nok mere direkte anvendelig, men husk på du også kan vælge organisationsteori, erhvervsret, regnskabsanalyse mv. på polit. Derudover kan man nemmere gå fra økonomi til business end vice versa. Dette skal på ingen måde tolkes som jeg siger den ene er bedre end det andet. Valgte selv polit netop pga. af matematik/statistik. 

Alternativt mener jeg CBS har en ha.mat linie, hvis det skal være erhvervsøkonomi og matematik. 


Brugbart svar (3)

Svar #2
04. april 2009 af emul0c

Altså hvis du er nervøs for, om der er for lidt matematik på CBS, så er der jo altid HA.mat som er meget matematisk-økonomisk baseret.
Så vidt jeg har forstået, så er IB og HA-almen mere eller mindre de samme linjer, bortset fra at IB er på engelsk og de har nogle få mere internationalt orienterede fag. Men i bund og grund er det ligemeget hvilken linje du tager på CBS, da alle giver adgang til de samme overbygninger. Om ikke andet kan man altid tage et sidefag eller to for at opnå den overbygning man vil. Du kan f.eks. godt have læst HA.jur og stadig blive cand.merc.aud og ligeledes kan du have læst IB og blive cand.merc.jur -> bachelor-uddannelsen på CBS har ikke den HEEEELT store betydning (selvfølgelig kan du ik blive cand.merc hvis du har læst BA og omvendt). Så det er mest om du er til Økonomi på Uni eller om du er til Erhvervsøkonomi på CBS.

I den sidste ende, kan man arbejde med nogenlunde de samme ting, alt efter hvad man vælger at skrive sin kandidatafhandling i. Dog hvis du har i sinde at blive politiker vil Polit nok være bedre end merc, da merc er virksomhedsorienteret og ikke så samfundsorienteret.

Hvad angår matematikken, så har jeg aldrig læst polit, så ved ikke hvor meget de har - men på HA almen er der på første Mikroøkonomi og Virksomhedens Beslutningsanalyse hvor der er meget matematik og på 2. år er der statistik og finansiering hvor der er meget matematik.


Brugbart svar (2)

Svar #3
25. april 2009 af Drakonia (Slettet)

"Hvad angår matematikken, så har jeg aldrig læst polit, så ved ikke hvor meget de har - men på HA almen er der på første Mikroøkonomi og Virksomhedens Beslutningsanalyse hvor der er meget matematik og på 2. år er der statistik og finansiering hvor der er meget matematik."

Der er en del, skulle jeg hilse og sige. ca. 3/4 af fagene på de første 2½ år, er relativt matematisk prægede. Så du kommer ikke til at savne matematikken. Der er dog kun "ren" matematik det første år. Dernæst er resten anvendelses orienteret i mikro, makro og økonometri. Det er nok kun mat-øk studiet som rummer mere matematik, økonomiske uddannelser taget i betragtning.

Som fætter guf er inde på, kan du vælge en række erhvervsøkonomiske fag på 3. år og overbygningen på polit. Som sagt, er det lettere at tilegne sig områder som regnskab, organisation, strategi osv, efterfølgende. Det er derimod langt sværere at lære et ordentligt niveaue matematik og statistik, når du først er et stykke henne i forløbet.

Min anbefaling, er at du starter med matematikken på Econ eller polit studiet, dernæst kan du supplere med erhvervsøkonomien på overbygningen, eller evt. tage en kort supplerende erhvervsøkonomisk uddannelse. Eller måske tage en overbygning på CBS.

Mere overordnet, er mit indtryk at CBS er langt mere anvendelses orienteret, og det rette valg hvis man gerne vil arbejde mere konkret fra starten af. Polit, econ, og mat-øk går langt mere teoretisk til værks, og fokuserer mere på policy emner. Det er dog studier der tager længere tid at komme ind i, hvilket kan risikere at sætte din tålmodighed på prøve.


Skriv et svar til: International Business eller Økonomi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.