Matematik

Mat A stx

24. marts 2009 af nej12 (Slettet)

Hej er der nogle som har facit til alle opgaverne fra eksamesættet august 2008?

Og er der evt. nogle som kan hjælpe mig med opgave 15 i dette det er noget omkring en differentialligning


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. marts 2009 af M;e (Slettet)

Opgave 15

Diffenretialligningen er givet ved:

dN/dt = (0,08t-1)/t*N

Yderligere vides, at antallet af individer til tidspunktet t=1 er 1,2*10^6

Du skal nu bestemme populationens væksthastighed til tidspunktet t=1:

Du udnytter nu ovenstående og får således ved indsættelse i differentialligningen:

dN/dt=(0,08*1-1)/1*1,2*10^6 = -1,10*10^6 individer/døgn


Skriv et svar til: Mat A stx

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.