Fysik

Synodisk omløbstid.

24. marts 2009 af Fnulle00 (Slettet)

Sidder med en meget nem opgave faktisk men får et vildt resultatet! :-S

Så here it goes, hvad gøre jeg forkert?:

Den sideriske omløbstid oplyses til at være 27 dage og 8 timer

den synodiske omløbstid oplyses til at være (hvofor skal jeg så finde den?): 29 dage og 12 timer

jordens omløbstid er 365,25 dage.

Jeg tager udgangspunkt i (1/Tsyn)=(1/Tsid)-(1/Tjord), hvoraf jeg isolere Tsyn

Tjord=(60*60*24*365,25)s

Tsid=(60*8)+(60*60*24*27)s

Så siger jeg Tsyn=(Tjord·Tsid)/(Tjord-Tsid) og får at omløbstiden er 2,52*106s!!?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. marts 2009 af lallenalle (Slettet)

har om forsøgt at omregne sekunderne til døgn ?


Svar #2
24. marts 2009 af Fnulle00 (Slettet)

hov det passer jo fint! 29 dage! :-D

Tusind tak! He he føler mig lidt dum nu, mener elelrs at jeg gjorde dets amme men fik et vildt højt tal! :-S

anyways, tusind tak!


Skriv et svar til: Synodisk omløbstid.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.