Matematik

Vilkårlig trekant

25. marts 2009 af bluesclues (Slettet)

Jeg har fået til opgave at finde vinkel C (som er stum) i en vilkårlig trekant.

Af oplysninger har jeg: Længden af side b & c samt vinken af B.

Såvidt jeg kan se skal man bruge længden af a for at udregne vinkel C... Og jeg ved ikke, hvordan man udregner længden af a, når jeg ikke har vinkel A. Måske er jeg galt på den. Men jeg kan i hvert fald ikke lige gennemskue løsningen...

Nogen, der har et forslag? På forhånd tak. :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. marts 2009 af wafa (Slettet)

du kan beregne vinklen vha. sinusrelationen for vilkårlige trekanter.

den ser ud som følgende:

eks.

b/sin B = c/sinC --->  b*sinC = sinB*c

så kan du isolere sin C, og derved beregne vinklen


Svar #2
25. marts 2009 af bluesclues (Slettet)

Hmm.. Altså der er en formlen der hedder sin(C) = c * (sin(A)/a)

Kan man godt bare bruge b-værdierne i stedet?


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. marts 2009 af wafa (Slettet)

det ed jeg så ikke, idet jeg ikke har anvendt den før..

det er nemmest at bruge den måde jeg har beskrevet det på, idet du har alle værdier du skal bruge i den formel


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. marts 2009 af NejTilSvampe

 #2 ja du kan. sin(C) = c* (sin(A)/a) kommer netop af sinusrelationen   sin(A)/a = sin(B)/b = sin(C)/c


Svar #5
25. marts 2009 af bluesclues (Slettet)

Okay, super. Tak for hjælpen, begge to :-)


Skriv et svar til: Vilkårlig trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.