Fysik

skrå kast ?

25. marts 2009 af Tit1234 (Slettet)

En dart spiller sigter efter Bull's eye. Han sender pilen afsted skråt opad med farten 5,9m/s og i en vinkel på 18,6 grader med vandret. Pilen slippes 2,21m fra skiven i samme højde over gulvet som skivens centrum. Bull's eye har diameteren 12,7mm.

Vil pilen ramme Bull's eye ??

Håber nogle kan hjælpe!


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Har du selv noget forslag?


Svar #2
25. marts 2009 af Tit1234 (Slettet)

 kan jeg bruge :

y(t) =v0·sin(α)·t-1/2·g·t2


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Ja, hvis du kender tidspunktet, hvor pilen rammer væggen.


Svar #4
25. marts 2009 af Tit1234 (Slettet)

 så skal jeg bare finde t ??

kan den bruges


Svar #5
25. marts 2009 af Tit1234 (Slettet)

 jamen, kan jeg ikke finde det når jeg har farten og strækningen


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#5: Nej, for du kender ikke farten i vandret retning. Du skal bruge den udgave af det skrå kast, hvor tiden er eliminieret.


Svar #7
25. marts 2009 af Tit1234 (Slettet)

 så synes jeg bare ikke jeg kan finde y?


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#7: Har du formlen?


Svar #9
25. marts 2009 af Tit1234 (Slettet)

 jamen, ved ikke hvilken formel jeg så skal bruge, sidder og kigger i fomelsamlingen under skråkast ..

men synes ikke at finde en ?


Brugbart svar (0)

Svar #10
25. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#9: Du har også en udgave for x(t)?


Svar #11
25. marts 2009 af Tit1234 (Slettet)

 hvad med : Ymax = (v02/2·g)sin2(α)

men så bruger jeg bare ikke længen, x =2,21m


Svar #12
25. marts 2009 af Tit1234 (Slettet)

 x(t) =v0·cos(α)·t


Svar #13
25. marts 2009 af Tit1234 (Slettet)

 men kan ikke se , hvrdan jeg skal bruge x(t)


Brugbart svar (0)

Svar #14
25. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#12: Isoler t i den formel og indsæt herefter den værdi for t i y(t).


Svar #15
25. marts 2009 af Tit1234 (Slettet)

øhh..

y(t) =v0·sin(α)·t-1/2·g·((v0·cos(α)/ x(t))2

er det sådan du mener ??


Svar #16
25. marts 2009 af Tit1234 (Slettet)

 er det helt forkert ... ??


Brugbart svar (0)

Svar #17
25. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#15: Nej, tiden skal ikke indgå i udtrykket. Du har isoleret forkert.

x(t) = v_0*cos(a)* t

y(t) = v_0*sin(a)*t-½*g*t^2

Isoleres t i den øverste fås:

t = x/(v_0*cos(a)) og indsat i den nederste fås:

y(x) = v_0 * sin(a) * x/(v_0*cos(a)) - ½ * g * (x/(v_0*cos(a))^2 = x*tan(a) - g*x^2/(2*v_0^2 * cos^2(a))


Svar #18
25. marts 2009 af Tit1234 (Slettet)

 kan det godt passe cos_2(18,6) = 0,9701


Svar #19
25. marts 2009 af Tit1234 (Slettet)

 når jeg regner det ud får jeg :

0,0336


Brugbart svar (0)

Svar #20
25. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#19: Dvs., at når pilen rammer væggen rammer den 0,0336m over nulpunktet. Rammer den så i bullseye?


Forrige 1 2 Næste

Der er 23 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.