Fysik

Løsning af differentialligning

25. marts 2009 af Raikke (Slettet)

jeg har denne formel som jeg skal finde løsnigen på

v ' (t) = - k/m *v + g

ud fra dette har jeg fundet ud af at det er en differenligning af formen y' = a*y + b og har løsningen

 f(x)=c*e^a*x - b/a

men så er det store problem hvordan finder jeg den fuldstændige løsning til min formel ? det på gerne blevet skåret helt ud i pap :)

håber virkelig nogen vil hjælpe..
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. marts 2009 af peter lind

Du sætter a=-k/m og b=g.


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. marts 2009 af lallenalle (Slettet)

når du skal til at bestemme konstanten kan du bruge at hastigheden til tiden 0 vil være 0


Svar #3
25. marts 2009 af Raikke (Slettet)

det vil altså sige at løsningen ved at sætte ind svar #1 er

f(x) = c * a^-(k/m)*x - g /(-k/m)

hvordan kan jeg bevise det?

svar#2 jeg har ingen værdier, det er ren bogstav matematik, men ved ikke om jeg skal bruge det du siger alligevel? :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. marts 2009 af lallenalle (Slettet)

hvis du skal finde den fuldstændige løsning skal du bestemme konstanten :)

løsningen kunne blive :

V(t) = C*e^(-k*t/m)+g*m/k . til tiden 0 er V(t) = 0 

0= C+g*m/k  (=)

-g*m/k= C

tror jeg det sent og har lavet en brøler idag ;)


Skriv et svar til: Løsning af differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.