Matematik

%?

25. marts 2009 af JakobQ (Slettet)

Hvordan løser jeg denne opgave?

I uge 26 var der 4.000.000 på besøg
I uge 27 var der 3.000.000 på besøg

Hvor mange procent faldt besøget fra uge 26 til uge 27?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. marts 2009 af NejTilSvampe

 den er faldet med 1/4


Svar #2
25. marts 2009 af JakobQ (Slettet)

 hvordan finder man ud af det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. marts 2009 af lallenalle (Slettet)

du kan eventuelt sige 3/4 = 0,75

1-0,75 = 0,25

0,25*100 = 25 % = 1/4


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. marts 2009 af juventuz (Slettet)

p = ((k2-k1)/k2)*100 = ((4*106-3*106)/(4*106))*100 = 0.25 = 25 %


Brugbart svar (1)

Svar #5
25. marts 2009 af Math5 (Slettet)

Du kan eventuelt stille det op sådan her:

Formel: Forskel x 100 / Antal den måde synes jeg er nem og overskuelig men bedøm selv.

stykket ser så sådan her ud:

Uge 26 4.000.000

Uge 27 3.000.000

Forskel 1.000.000 som findes ved at minusse de 2 tal.

Så langt så godt nu sætter vi så tallene ind i vores formel.

1.000.000 x 100 /4.000.000 = 25%

Antallet er 4.000.000 da du skal se hvor meget det er faldet derfra.

Du kan også bruge formlen til at se hvor meget noget er steget:

kamera kostede 500kr

Nu koster det 750kr

Stigning:

Formel forskel x 100 / antal

750-500=250

250 x 100 / 500 = 50%

Antal (pris) er 500kr her fordi vi skal se hvor meget prisen er steget derfra den her formel er dejlig enkel og nem at bruge synes jeg men bedøm selv.

Mvh. Mathias


Svar #6
25. marts 2009 af JakobQ (Slettet)

#3 Hvorfor skal jeg til at trække 1 fra?

og til #4 hvad er k?


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. marts 2009 af Isomorphician

#5: Husk du ganger med 100 %, ikke med 100.


Svar #8
25. marts 2009 af JakobQ (Slettet)

 Tak skal du have Mathias, wow :O den er da let :)
1000 tak :D


Brugbart svar (1)

Svar #9
25. marts 2009 af juventuz (Slettet)

k er en værdi. k2 og k1 er dine to værdier, hvoraf k2 er den største værdi


Skriv et svar til: %?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.