Matematik

Logaritme

25. marts 2009 af pige, (Slettet)

Hej (:

Hvis man skal løse denne ligning:

35 = 114,6*(1-0,927*e-0,14*t)

Gælder:

35/114,6 = 1-0,927*e-0,14*t

Og herfra:

1,30541 = 0,927*e-0,14*t

<=>

1,40821 = e-0,14*t

Men hvad gør man så her fra? :S


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. marts 2009 af juventuz (Slettet)

ln(1.40821)=ln(e-0.14t)

kan du selv herfra så :-)


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. marts 2009 af lallenalle (Slettet)

35 = 114,6*(1-0,927*e^-0,14*t) (=)

35/114,6 = 1-0,927*e^-0,14*t (=)

(35/114,6)-1 =0,927*e^-0,14*t (=)

((35/114,6)-1)/-0,927 = e^-0,14*t (=) 

ln( ((35/114,6)-1)/-0,927) = -0,14*t


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. marts 2009 af Holrik (Slettet)

tag ln til begge sider:
ln(1,4)=t*(-0,14)


Brugbart svar (1)

Svar #4
25. marts 2009 af Erik Morsing (Slettet)

forudsat du har regnet rigtigt så tager du logaritmen på begge sider og får ln(1.40821)=-0,14*t, så t=2.06


Svar #5
25. marts 2009 af pige, (Slettet)

Jeg synes bare mit tal bliver ved med at blive negativt, og det må det ikke. Er mine udregninger så forkerte?


Brugbart svar (1)

Svar #6
25. marts 2009 af juventuz (Slettet)

#0 dog har du en regnefejl, der gør, at dit resultat vil blive forkert

35 = 114.6*(1-0.927*e-0.14t)

(((35/114.6)-1)/-0.927)=e-0.14t

t=ln(((35/114.6)-1)/-0.927)/-0.14=2.06166


Svar #7
25. marts 2009 af pige, (Slettet)

Nej nu fik jeg det til at gå op. Mange tak :D


Brugbart svar (1)

Svar #8
25. marts 2009 af Erik Morsing (Slettet)

så skal du tage det stille og roligt punkt for punkt linie for linie, så når du frem til det rigtige


Skriv et svar til: Logaritme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.