Matematik

Isolering med cosinus

26. marts 2009 af Moot (Slettet)

Hej jeg har en opgave hvor i jeg skal isolere v i formlen:

p = r*(1-cos(v/2))

Problemet er at jeg ikke har forstået hvordan man isolere når det man skal isolere er inde i en cos eller sin.


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. marts 2009 af dnadan (Slettet)


Svar #2
26. marts 2009 af Moot (Slettet)

#1

Så det er i andre ord:

v = r*(1-cos-1(p/2))


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. marts 2009 af Skovitch (Slettet)

p=r*(1-cos(v/2))

-p/r+1=cos(v/2)

v = 2 * cos^[-1](-p/r+1)

- skal du regne numerisk kan du finde en cos^[-1]-knap på din TI-83/89...


Skriv et svar til: Isolering med cosinus

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.