Matematik

differentialligning hjææælp ??

26. marts 2009 af Nadine1989 (Slettet)

dSt over dt = 0,00575 * St ( 12 - St )

t = tid i døgn, St = længden, dSt over dt  --> væksthastigheden

der oplyses at når t = 0 så er S = 0,5

a) bestem væksthastigheden for længden til det tidspunkt, hvor  længden er 4 cm

b) bliver bedt om at tegne en skitse,.. med en Ti-89,.. ved ikk hva jeg skal sætte y = ,...??


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. marts 2009 af dnadan (Slettet)

a) indsæt 4 i differentialligningen (istedet for St, og regn)

b) tegn funktionen y= 0,00575 *x(12-x), eller det afhænger så af, hvad du skal tegne en skitse af, om det er den aflede eller løsningen til differentialligningen.


Svar #2
26. marts 2009 af Nadine1989 (Slettet)

skal tegne en skitse af hvorledes væksthastigheden for længden afhænger af længden...??


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. marts 2009 af lallenalle (Slettet)

dst/dt er jo væksthastigheden hvor st er længden. Så du skal bare afbillede dSt over dt = 0,00575 * St ( 12 - St )


Svar #4
26. marts 2009 af Nadine1989 (Slettet)

grafregneren kan ikke tegne den åbenbart har skrevet y = 0,00575 *  x( 12 - x )


Svar #5
26. marts 2009 af Nadine1989 (Slettet)

er det ikk det samme hvis jeg tegner den således Y = 0,00575 * 12 x ???


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. marts 2009 af lallenalle (Slettet)

kan den ikke tegne den ? har du indstillet dit vindue ordenligt ?

nej det bliver ikke det samme du kan gange x ind i parentesen og se at du får en parable


Svar #7
26. marts 2009 af Nadine1989 (Slettet)

ja det har jeg :) takker :)


Skriv et svar til: differentialligning hjææælp ??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.