Matematik

Indekstal

27. marts 2009 af SophieTheOne (Slettet)

Hej:)

Hvordan beregner man en månedlige procentvise stigning når det gælder indekstal?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. marts 2009 af ZaphoD (Slettet)

der er en fin lille gennemgang her: http://ga.randers-hf-vuc.dk/matlex/pct.html#indeks

Håber det kan bruges, ellers må du lige uddybe dit problem


Svar #2
27. marts 2009 af SophieTheOne (Slettet)

Mange tak for hjemmesiden, den er god nok :)

Jeg ved ikke rigtigt om det er det jeg skal bruge.

Opgaven lyder: Beregn den gennemsnitlige månedlige procentvise stigning i nyregisteringer i erhvervene i perioden dec 1996- april 1997.

Dec 96 = 84,9
jan 97 = 94,8
feb 97 = 99,9
Marts 97 = 95,2
april 97 =94,6
=

5√94,6/84,9-1 = 0.0845 = 8%

Ved ikke om jeg har gjort det rigtigt sådan?


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. marts 2009 af ZaphoD (Slettet)

Det ser fornemt ud, men rund den hellere op til 8,5%:) Held og lykke med det.


Svar #4
27. marts 2009 af SophieTheOne (Slettet)

Mange tak :)


Skriv et svar til: Indekstal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.