Fysik

Fordampningsvarme?

29. marts 2009 af Sokken (Slettet)

Hej alle.
Jeg har et lille problem med min fysikaflevering. Jeg må nok ærligt indrømme at jeg ikke er det største fysikgeni der findes, så jeg håber at I kan hjælpe mig.
Mit spørgsmål er som følgende:

Opstil en ligning som beskriver energi (E) som funktion af mængde vand (m) som bliver opvarmet fra 30 grader C og derefter fordamper.FInd derefter frem til hvor meget vand der i de 24 minutter er blevet fordampet?

.. altså, jeg skal bruge formlen Q = m*F, ikke? Eller er jeg forkert på den? Og hvis jeg skal, skal F så angives til at være 30 grader? :/

Jeg håber der er nogen der kan hjælpe mig,

Vh Sokken.


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. marts 2009 af peter lind

Du skal bruge Q=m*c *ΔT+m*F hvor F er den specifikke fordampningsvarme.


Svar #2
29. marts 2009 af Sokken (Slettet)

Hm? I min formelsamling siger den bare Q=m*c *ΔT, hvor kommer det sidste +m*F så fra? Jeg kan godt se at F er den specifikke fordampningsvarme, men kan man bare godt knalde de to formler sammen?


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. marts 2009 af kieslich (Slettet)

Der mangler en oplysning: Hvad er den tilførte energi? har du den eller en effekt?

Og ligningen er E = mstart*c*ΔT + mfordampet*L,


Skriv et svar til: Fordampningsvarme?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.