Matematik

Gangestykker med decimaltal..

29. marts 2009 af Anonym4 (Slettet)

Hej.

Er rimelig dårlig til matematik og modtager også ekstrahjælp. Anyway, her er mit spørgsmål:

Hvordan stiller man et gangestykke med decimaler op, så man kan regne det ud uden lommeregner?

F.eks. 68,74 * 272,97. <----- Hvis jeg regner det ud sådan, får jeg ikke det rigtige svar.

Har lavet det før, jeg kan bare ikke huske, hvad man skal gøre med kommaerne. Hjælp!


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. marts 2009 af peter lind

Tast 68.74, tryk på "*" tasten, tast 272.97 og tryk på "=" tasten. Tegnet "." er den mest almindelige decimaladskiller på en lommeregner. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. marts 2009 af 42earth2 (Slettet)

4*27297 = 109188

7*27297 = 191079  og her tilføjes 1 nul fordi det er nr. 2 tal. (Der findes nok også en bedre forklaring). Dvs det bliver til 1910790

8*27297 = 218376 og her tilføjes 2 nuller fordi det er nr. 3 tal. Dvs. 21837600

6*27297 = 163782 og her tilføjes 3 nuller fordi det er nr. 4 tal. Dvs. 163782000

Tallene lægges sammen:

      109188
    1910790
  21837600
163782000
187639578

I regnestykket var der i alt 4 decimaler, og så skal facit også have 4 decimaler.

Endeligt facit: 18763,9578


Svar #3
29. marts 2009 af Anonym4 (Slettet)

#2

Mange tak for svaret (: Det vil dog tage lang tid, hvis man skal skrive det hele ned på papir, men sådan er det.


Skriv et svar til: Gangestykker med decimaltal..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.