Matematik

Skrå vendetangent

29. marts 2009 af kigge. (Slettet)

Hej har et problem i min matematik opgave

Hvordan bestemmer men ligningen for en skrå vendetangent?

Håber der er nogen der kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. marts 2009 af ZaphoD (Slettet)

Du kan teste i en punkt om der findes en skrå vendetangent, hvis f'(x) ikke er nul, men f''(x) = 0, hvis dette er tilfældet, findes der en skrå vendetangent i punktet


Svar #2
29. marts 2009 af kigge. (Slettet)

hva så hvis der er en hvordan vises ligningen så?


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. marts 2009 af ZaphoD (Slettet)

Så har du et punkt i tangenten, som er en ret linie, og du har hældningskoefficienten på linien. Så burde det være ligetil


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. marts 2009 af richterklanen (Slettet)

Eks. f(x) = tan(x) på intervallet ]-0,5pi, 0,5pi[   f '(x) = 1 + tan2(x),  f ''(x) = 2*tan(x)*(1+tan2(x)).

Her er f ''(x) = 0 for x = 0, mens f '(0) = 1. Tangenten går altså gennem (0, 0) 0g har hældningen 1, og den skrå vendetangent har altså ligningen y = x.


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. marts 2009 af mathon

eks2:

f(x) = 4x3 - 4x4


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. marts 2009 af richterklanen (Slettet)

Hvis du vil se et gennemregnet eksempel, kan du åbne vedh. fil.

Vedhæftet fil:Vendetangent.doc

Skriv et svar til: Skrå vendetangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.