Matematik

Radon

31. marts 2009 af Katrine90 (Slettet)

Jeg har en funktion;

log(H)=0,227+0,922*log(S)

Hvor H er huskoncentrationen af Radon og S er stuekoncentration af Radon

- Jeg skal så bestemme husradonkoncentrationen som funktion af stueradonkoncentrationen. Derefter skal jeg bestemme hvor mange procent husradonkoncentrationen stiger, når stueradonkoncentrationen stiger 20%....

Jeg er fuldstændig lost i al det her! Et lille hint ville være fantastisk


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. marts 2009 af badooo (Slettet)

Hint 1: Isolér H.

Hint 2: Sæt én værdi af S ind, og en værdi der er 20% større end den første værdi ind. Tag forholdet mellem dine 2 resultater.


Svar #2
31. marts 2009 af Katrine90 (Slettet)

h=log(0,227)+0,922*log(S) ??? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. marts 2009 af richterklanen (Slettet)

log(H) =0,227 + 0,922*log(S) = log(1,69) + log(S0,922) = log(1,69*S0,922)


Svar #4
31. marts 2009 af Katrine90 (Slettet)

Am I rigth? :P for så blir jeg da glad


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. marts 2009 af PimpOfTheNation (Slettet)

Ser  ikke så rigtigt ud


Brugbart svar (2)

Svar #6
31. marts 2009 af badooo (Slettet)

Okay. Jeg havde den i min terminsprøve og fik løst den rigtigt. Nedenstående er en gennemgang af min besvarelse:

a)

log(H) =0,227 + 0,922*log(S) <=> H = 10^(0,227 + 0,922*log(S)

b)

Vi indsætter S = 1 og beregner:

H = 10^(0,227 + 0,922*log(1)) = 1,686
 

Vi indsætter S = 1,2 , da 1,2 er 20% mere end 1:

H = 10^(0,227 + 0,922*log(1,2))  = 1,995

Vi beregner så forholdet:

(1,995 - 1,686 )/ 1,686 =  0,183 = 18,3%


Skriv et svar til: Radon

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.