Fysik

Varmeenergi

31. marts 2009 af jummia (Slettet)

Hej alle :)

jeg har en fysik afl. til i morgen, men manger lige de sidste to opg. jeg bare ikke kan udtænke selv ..

ville blive rigtig glad hvis der var en som kunne hjælpe?

Opgaven lyder:

Skivebremserne i en bil, der vejer 1500 kg, består af 20 kg. jern. Bilen kører 80 km/t, da føreren får øje på en forhindring og bremser helt op. Bilens kinetiske energi er 3696300J

a) Vi tænker os at al energien ved gnidning omdannes til varmeenergi i bremserne.

- Beregn bremsernes temperaturstigning.

b) Antag at 35% af energien afgives til omgivelserne.

- Hvor meget stiger bremsernes temperatur nu?

Håber der er en eller flere som kan hjælpe, på forhånd tak...


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. marts 2009 af Jerslev

#0: Slå den specifikke varmekapacitet op for jern og benyt herefter, at:

E = mc* delta T, hvor delta T er temperaturtilvæksten.

Til b'eren skal du gøre det samme dog kun med (1-0,35)*E i stedet for.

- - -

mvh

Jerslev


Svar #2
31. marts 2009 af jummia (Slettet)

Den er 452.. Men jeg forstår ikke lige hvordan jeg skal regne det ud?

- burde formlen ikke starte således T = .......


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. marts 2009 af Jerslev

#2: Isoler delta T selv. =)

Husk enhed på den specifikke varmekapacitet.

- - -

mvh

Jerslev


Svar #4
31. marts 2009 af jummia (Slettet)

Åh nej, du lyder som min fysik lærer nu =)

men er jeg så helt ude i skoven hvis jeg gør sådan:

E = c * m * T  ----> T = E / c * m?


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. marts 2009 af Jerslev

#4: Niks, du er faktisk hjemme. Korrekt isoleret, hvis du mener: delta T = E/(cm)

- - -

mvh

Jerslev


Svar #6
31. marts 2009 af jummia (Slettet)

YES!!! ja jeg kunne bare ikke lave trekanten, og tænkte du forstod.. men fedt! tak for hjælpen..

men den sidste opgave er det bare 35% ud af  de der 3696300J? og så skal det bare stå på E's plads i formel?


Brugbart svar (0)

Svar #7
31. marts 2009 af Jerslev

#6: Ikke helt. Du skal huske, at det er 35% af de der 3696300J, der går til OMGIVELSERNE. Resten går til opvarmningen. =)

Så det du skal have fat i er de resterende 65%.

- - -

mvh

Jerslev


Svar #8
31. marts 2009 af jummia (Slettet)

Nåh ja.. TUSIND TAK for hjælpen! =o)


Skriv et svar til: Varmeenergi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.