Fysik
Impulsbevarelse
30. april 2003 af
SP anonym (Slettet)
Hvordan beregner man en relativ afv. fra en tabelværdi, hvis tabelværdien er 0?? Jeg er igang med at lave en opgave om impulsbevarelse, hvor forskellen mellem impulserne før og efter en kollision gerne skulle være lig 0 (tabelværdien).. Det jeg mener er: hvordan skal man beregne afvigelserne på en hensigtsmæssig måde? Kan man beregne afvigelsen i.f.t. summen af impulserne i stedet??
Svar #1
01. maj 2003 af Lurch (Slettet)
HVis man f.eks har at gøre med stød mellem to ting, så kan man beregne afvigelsen ved, at impulsændringen for hver enkelt vogn skal være den samme. dvs
P1(før)=P1(efter) og P2(før)=P2(efter)
P1(før)=P1(efter) og P2(før)=P2(efter)
Svar #2
01. maj 2003 af SP anonym (Slettet)
Ja, du kan ikke regne en procentuel afvigelse ud, men det du kan gøre er at regne delta P ud, eller måske se på energibevarelsen istedet.
Men det jeg ville gøre var, at forklare at det ville være omsonst at tale om en afvigelse i dette tilfælde, og så forklare hvorfor.
Men det jeg ville gøre var, at forklare at det ville være omsonst at tale om en afvigelse i dette tilfælde, og så forklare hvorfor.
Skriv et svar til: Impulsbevarelse
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
