Matematik

ortogonale vektorer

31. marts 2009 af Nim22 (Slettet)

Hej

Mangler nogle ideer til at komme igang med opgave 6 i vedhæftede link

Vedhæftet fil: sygeeksamen i mat A.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. marts 2009 af Exupery (Slettet)

Der gælder, at to vektorer a og b er ortogonale, når deres skalarprodukt er lig 0

vec(a)*vec(b)=0

Du har i dit eksempel:

vec(a+sb)*vec(v)=0


Svar #2
31. marts 2009 af Nim22 (Slettet)

tænkte også på det med skalarproduktet er lig 0, men bliver forvirret over det der s som kommer ind i mellem det hele. Er stadig i tvivl om hva jeg gør ved det der s.

kan man sige: a=(2,3) b=(-1,2) a+b=(1,1) hva med s?


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. marts 2009 af Exupery (Slettet)

Det er jo s, du skal bestemme. Netop s konstanten afgører jo, om de to vektorer er ortogonale.


Svar #4
31. marts 2009 af Nim22 (Slettet)

når jeg tager skalarproduktet af a+b=(1,1) og v(1,-1) så giver det 0, så s=0

eller?


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. marts 2009 af Exupery (Slettet)

Du skal tage følgende skalarprodukt!

vec(a+sb)*vec(v)=0


Skriv et svar til: ortogonale vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.