Matematik

1.g mat -> tricky 2.grad

18. november 2004 af microfiber (Slettet)
Jeg har en ligning der hedder;
1+1/x=2/x^2

Den skal give 1,-2 men det eneste jeg kan få den til.
Jeg gør som følger;
1/x-2/x^2=-1
1/x(x^2)-2=x^2
1/x-2=0
1-2x=x
1-2x^2=0

PLease hjælp...

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2004 af frodo (Slettet)

Jeg kan overhovedet ikke følge dine udregninger!:

1+1/x=2/x^2 <=> x =| 0 =| forskellig fra!

1/x-2/x^2=-1 <=>

1*x^2/x-2=-x^2 <=>

x^2+ x - 2=0

Brugbart svar (0)

Svar #2
18. november 2004 af Epsilon (Slettet)

Kommentarer til indlægget;

Gør dig klart, at x nødvendigvis er ikke-0, så x^2 > 0 og du kan uproblematisk multiplicere med x^2:

1 + 1/x = 2/(x^2) => x^2 + x - 2 = 0

Faktoriser andengradspolynomiet x^2 + x - 2, hvorefter du kan aflæse rødderne.

//Singularity

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. november 2004 af Epsilon (Slettet)

#1: Vær varsom med brugen af biimplikationer (<=>). Det er ikke korrekt, at

1 + 1/x = 2/(x^2) <=> x er ikke-0

Implikationen

//Singularity

Brugbart svar (0)

Svar #4
19. november 2004 af frodo (Slettet)

hmm.. Kan godt se din pointe, men meningen var bare at kommentere, at x IKKE kan/må være nul. Det er jo ikke i grundmængden for ligningen..

Brugbart svar (0)

Svar #5
19. november 2004 af allan_sim

Men det må du gøre ved at angive defintionsmængden særskilt. Brugen af biimplikationen er MEGET problematisk :-)

Brugbart svar (0)

Svar #6
19. november 2004 af allan_sim

definitonsmængden --> grundmængden

Brugbart svar (0)

Svar #7
19. november 2004 af bnh (Slettet)

Jeg har en ligning der hedder;
1+1/x=2/x^2

Den skal give 1,-2 men det eneste jeg kan få den til.
Jeg gør som følger;
--------------------------------------
Hvis jeg læser din syntaks korrekt, mener du:

1 + (1/x) = (2/x^2)
=>
FN venstre side = x
=>
(x+1/x) = (2/x^2)
=> brøker ganges på kryds
x^3+x^2 = 2x
=> udtryk forkortes med x
x^2+x-2 = 0
=> Andengradsligning løses
D^2 = b-4ac
=>
D = 3
=> x1 V x2 = (-b +/-D)/2a
x1 = (-1+3)/(2*1) = 1
x2 = (-1-3)/(2*1) = -2

mvh
bnh


Brugbart svar (0)

Svar #8
19. november 2004 af frodo (Slettet)

angående min brug af biimplikation, var denne beregnet tilnæste linie. Men jeg kan da godt se at sådan som det står ovenfor, kan det let misforstås.

Men som mange sikkert har erfaret, ser layoutet ikke ens ud på før det bliver lagt ud, som det gør efter

Skriv et svar til: 1.g mat -> tricky 2.grad

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.