Matematik

vektorer

31. marts 2009 af maxxi (Slettet)

I et koordinatsystem er to vektorer og bestemt ved

vektor a=(2 3) og vektor b=(-1 2)

Bestem arealet af parallelogrammet udspændt af vektor a og vektor a-b

hvordan regner jeg a-b ud??


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. marts 2009 af MarsDK (Slettet)

regner hver koordinat for sig

a-b = (a1-b1    a2-b2)


Brugbart svar (1)

Svar #2
31. marts 2009 af haan_ing (Slettet)

Du skal bare bestemme determinanten |det(a,b)|=o dvs. 2*2-(3*(-1)) = 7, hvilket er arealet..


Svar #3
31. marts 2009 af maxxi (Slettet)

ok.. hvad nu vis jeg skal bestem tallet s, således at vektor a+sb og vektor v (1 -1) er ortogonale..

hvordan gøre jeg det
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. marts 2009 af haan_ing (Slettet)

Skriv lige hele opgaven.. :)


Svar #5
31. marts 2009 af maxxi (Slettet)

I et koordinatsystem er to vektorer og bestemt ved

vektor a=(2 3) og vektor b=(-1 2)

a) bestem tallet s, således at vektor a+sb og vektor v (1 -1) er ortogonale

b) Bestem arealet af parallelogrammet udspændt af vektor a og vektor a-b
 


Brugbart svar (5)

Svar #6
31. marts 2009 af Dynin (Slettet)

ad a) a+sb og v er ortogonale netop hvis (a+sb)*v=0 dvs hviss (2-s 3+2s)*(1 -1)=0 dvs hviss (2-s)-(3+2s)=0 dvs. hviss -1-3s=0 dvs. hviss s=1/3


Skriv et svar til: vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.