Fysik

Kogepunkt

31. marts 2009 af dumsen (Slettet)

Nogle der ude som måske kunne hjælpe:)

mikkel vil opvarme vand i en elkeddel, hvorpå der er påklistret en etiket med følgende data: 1200w 230v. han tapper 0,80kg vand fra den kolde hane (14C) ned i elkedlen og tænder for den.

bestem strømmen i elkedlens spiral.

hvor langt tid tager det mindst at opvarme vandet til kogepunktet?


Svar #1
31. marts 2009 af dumsen (Slettet)

??????


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. april 2009 af Darwin (Slettet)

Ad 1) Vi har at I = P/U = 1200 W / 230 V = 5.2 A

Ad 2) Den varmemængde Q der skal tilføres for have hæve temperaturen med ΔT kan skrives som:

Q = P·t = m·c·ΔT        (m er masse og c er den specifikke varmekapacitet)

Vi får dermed at

t = (0.8 kg)·(4.18 kJ/(kg·ºC))·(100 ºC - 14 ºC)/(1200 J/s) = 240 s = 4 min


Skriv et svar til: Kogepunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.