Matematik

a i potensfunktionen?

01. april 2009 af vumann (Slettet)

Hej :)

Bare generelt, hvad siger a i en potensfunktion?

Hvis vi nu fx har y=0,05*x^1,13, hvad vil a-værdien så beskrive udover at der er tale om en positiv vækst? :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. april 2009 af 215 (Slettet)

 at den vokser med 13 %


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. april 2009 af Darwin (Slettet)

#0. Hej.

Se evt.

Wiki: Potensudvikling

.


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. april 2009 af mathon

y = b*xa   a>1

hvis x øges med p% øges y med ((1+(p/100))a - 1)*100%


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. april 2009 af UFO99 (Slettet)

Hvilken værdi kalder du for a? Skriver du y=b*x^a? Hvis du definerer potens udviklingen hvor b og x, skal være positive, er funktionen voksende hvis a er positiv, aftagende hvis a er negativ og konstant hvis a er nul. Tegn nogle grafer med forskellig a værdier for at se forskellen.

215 har taget fejl af potens udvikling og eksponentiel udvikling.


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. maj 2011 af baldurang (Slettet)

 HVad hedder a i en potensfunktion og hvad hedder b?


Skriv et svar til: a i potensfunktionen?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.