Matematik
Integral
01. maj 2003 af
x1 (Slettet)
Er der nogen der har en ide til hvordan denne kan løses...
integral( 3^x * (3^x)^2 ) dx
Altså kan den også omskrives til
integral(3^3x)dx
integral( 3^x * (3^x)^2 ) dx
Altså kan den også omskrives til
integral(3^3x)dx
Svar #3
03. maj 2003 af SP anonym (Slettet)
Du kan jo sige at
3^x*(3^x)^2=(3^x)*(9^x)=27^x
Denne skulle du gerne kuunne integrere. Det giver så
27^x/(3*ln(x))
mvh Niels
3^x*(3^x)^2=(3^x)*(9^x)=27^x
Denne skulle du gerne kuunne integrere. Det giver så
27^x/(3*ln(x))
mvh Niels
Svar #4
03. maj 2003 af SP anonym (Slettet)
Hej No Name Face.
Først kan du ikke bruge Niels' metode da
(3^x)^2 = 3^(2x)
Så:
integral( 3^x * (3^x)^2 ) dx =
int ( 3^x * 3^(2x)) dx
Dette bliver som du siger
int ( 3^(3x)) dx
Og dette er lig med:
[(1/3)*(1/ln3)*3^(3x)]
Håber du kunne bruge det
Først kan du ikke bruge Niels' metode da
(3^x)^2 = 3^(2x)
Så:
integral( 3^x * (3^x)^2 ) dx =
int ( 3^x * 3^(2x)) dx
Dette bliver som du siger
int ( 3^(3x)) dx
Og dette er lig med:
[(1/3)*(1/ln3)*3^(3x)]
Håber du kunne bruge det
Svar #5
03. maj 2003 af SP anonym (Slettet)
Du tager fejl malene. Man kan sagten bruge niels' metode.
3^x*(3^x)^2=3^3x=(3^3)^x=27^x
INT(27^x)dx =27^x/ln(27) (+k)
3^x*(3^x)^2=3^3x=(3^3)^x=27^x
INT(27^x)dx =27^x/ln(27) (+k)
Skriv et svar til: Integral
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
