Matematik

Maksimum

02. april 2009 af Determig11 (Slettet)

En funktion f er bestemt ved
f(x) = 3 · ln x – x3, x>0
a) Bestem f’(x), og gøre rede for, at f har et maksimum
 

har fundet f'(x); hvordan regner jeg videre:S?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. april 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Løs f'(x) = 0 og lav en fortegnsvariation.


Svar #2
02. april 2009 af Determig11 (Slettet)

3/x-3x^2 = 0 ej hvordan kan man regne det her styk, ej hvor pinglit :S


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. april 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Start med atflytte 3x^2 over på den anden side.


Svar #4
02. april 2009 af Determig11 (Slettet)

hvaså efter :S?


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. april 2009 af Jerslev (Slettet)

#4: Opskriv dit udtryk herinde. =)


Svar #6
02. april 2009 af Determig11 (Slettet)

ps kan jeg bare ikke solve det?


Svar #7
02. april 2009 af Determig11 (Slettet)

kan dte passe at reultatet bliver 1?


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. april 2009 af Jerslev (Slettet)

#6+7: Du kan sagtens solve det, men det lærer du jo ikke at løse ligninger af...


Svar #9
02. april 2009 af Determig11 (Slettet)

men kan det passe at resultat bliver 1?


Brugbart svar (0)

Svar #10
02. april 2009 af Jerslev (Slettet)

#9: 3/x - 3x^2 <=> 3/x = 3x^2 <=> 1 = x^3 => x = 1.

Ja, det kan det godt.


Svar #11
02. april 2009 af Determig11 (Slettet)

tusind tak :D er det så ved 1 f har maksimum :D?


Brugbart svar (0)

Svar #12
02. april 2009 af Jerslev (Slettet)

#11: Nej, ved x=1 har den en vandret tangent. Nu skal du lave en fortegnsvariation for at finde hældningen på hver side af x=1.


Svar #13
02. april 2009 af Determig11 (Slettet)

nu er jeg overhovedet ikke med :S


Brugbart svar (0)

Svar #14
02. april 2009 af Jerslev (Slettet)

#13: Du ved ikke, at det er et maksimum endnu - det kunne ligeså godt være et minimum, vi har fundet. Hvordan afgør du, om det er et maksimum?


Svar #15
02. april 2009 af Determig11 (Slettet)

Skal jeg indsætte 1 i x' plads i ligningen 1 (den der ikke er diff.)


Brugbart svar (0)

Svar #16
02. april 2009 af Jerslev (Slettet)

#15: Så udregner du blot punktet, hvor funktionen enten har et minimum eller et maksimum. Det hjælper dig ikke videre.


Svar #17
02. april 2009 af Determig11 (Slettet)

ej er lost :D


Brugbart svar (0)

Svar #18
02. april 2009 af Jerslev (Slettet)

#17: Hvis du nu bestemmer f'(½) og f'(1½), hvad fortæller disse tal dig så?


Svar #19
02. april 2009 af Determig11 (Slettet)

pinligt men ingen anelse`:(


Brugbart svar (0)

Svar #20
02. april 2009 af Jerslev (Slettet)

#19: Prøv at beregne dem.


Forrige 1 2 Næste

Der er 22 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.