Matematik

Trigonometri.

02. april 2009 af lalida (Slettet)

I trekanten får jeg oplyst, af vinkel A= 31grader, c=51, a=30.

Derefter har jeg beregnet C vha. sinusrelationen, så jeg har fået ca. 61,12 grader.

Problemet er, at opgaveformuleringen lyder "Der eksisterer to trekanter med de angivne mål. Beregn for begge trekanter siden b og de ukendte vinkler."

Og så må jeg indrømme, at jeg ikke kan få noget som helst til at give mening, og det er ret træls i og med, det er en dum opgave i en aflevering :/. Er der ik en der kan forklare det helt ?

Jeg vedhæfter hermed billedet af trekanten. (der er to C'er?!)

Vedhæftet fil: 249E.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. april 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: De to trekanter kommer frem, da sin(V+90*) = sin(V), hvor V er en vinkel imellem 0 og 90 grader.


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. april 2009 af Jerslev (Slettet)

#1: Hov, glem mit indlæg.


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. april 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: De to trekanter kommer frem, da sin(V) = sin(180-V), hvor 180 er grader og V er angivet i grader.


Svar #4
02. april 2009 af lalida (Slettet)

men jeg fandt jo sinus til en vinkel (C), som var 61,12.. Hvad skal jeg med det?

Sætte det ind i flg formel:

Sin(61,12)=sin(180-61,12) ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. april 2009 af Jerslev (Slettet)

#4: Nej. Du ved, at ved brug af sinus kan vinklen ligeså godt have været 180-61,12 grader i stedet for 61,12 grader. Dermed har du dine to trekanter. Eller, dine to muligheder for vinkel C.


Svar #6
02. april 2009 af lalida (Slettet)

Hvordan kan jeg så med garanti vide, at vinkel B ikke også har to løsninger?


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. april 2009 af Jerslev (Slettet)

#6: De er to løsninger til vinkel B. En for hver trekant. Disse to beregnes ud fra viden om vinkelsummen i en trekant.


Skriv et svar til: Trigonometri.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.