Matematik

rettelse af 2 opgave

02. april 2009 af biqqu (Slettet)

Er der nogen der vil kigge på disse 2 opgaver:

I en trekant ABC er a=6,7 A=56 B=43

- Bestem c og arealet af trekanten

C=180-56-43=81

sinusrelation:

(a/sinA)=(c/sinC) <=>

(6,7/sin56) = (c/sin81) <=>

(6,7/sin56)*sin81=c <=>

7,98216 = c .. ca. 7,98=c

Arealet:

T=(1/2)*ac*sinB = (1/2) * 6,7 * 7,98 * sin43 = 18,23

Bestem længden af m_a

Kendte værdier:

A=56

B=43

c2= 4,9

C=180-56-43=109

Sinusrelation

(b/sinB) = (c/sinC) <=>

(b/sin43)=(7,98/sin109) <=>

b=(7,98/sin109)*sin43 <=>

b=5,755 <=> b=5,76

Opgave 2: Bestem sammenhængen  mellem tallene a og c, når 2gradsligningen ax^2+2x+c=0, a kan ikke være 0... har netop én løsning

d=0

d=b^2-4ac <=>

d=2^2-4ac <=>

0=4-4ac <=>

0=1-ac <=>

ac=1   V   (1/a)=c


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. april 2009 af Duffy

Opgave 2: Bestem sammenhængen mellem tallene a og c, når 2gradsligningen ax^2+2x+c=0, a kan ikke være 0... har netop én løsning

d=0

d=b^2-4ac <=>

d=2^2-4ac <=>

0=4-4ac <=>

0=1-ac <=>

ac=1 V (1/a)=c

KORREKT !

Konkludér herved at tallene a og c er reciprokke. 


Svar #2
02. april 2009 af biqqu (Slettet)

tak Duffy, kan man ikke også sige at de er omvendte proportionale?


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. april 2009 af mathon

#2

at to variable, a og c, er omvendt proportionale
vil sige
at
a*c = k(onstant) uden nogen krav til værdien af k

at to variable, a og c, er reciprokke
vil sige
at
a*c = 1 med den specifikke k-værdi 1

hvorfor

ac = 1 er mere præcist end ac = k


Svar #4
03. april 2009 af biqqu (Slettet)

Tak! :)

Nogen der kan se op den første opgave? :)


Skriv et svar til: rettelse af 2 opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.