Matematik

lokalmax og lokalminimum

02. april 2009 af biqqu (Slettet)

Her kommer opgaven så:

En funktion er bestemt ved: f(x)=-x3+4x2+3x-2

1) Bestem de lokale ekstrema for f.

Differentieret: f'(x)=-3x2+8x+3

f'(x)=0 <=> -3x2+8x+3 = 0

d=b^2-4ac = 8^2 - 4*(-3)*3 = 100

d>0, x=(-1/3) V x=3

For at bestemme de lokale ekstrene sættes de ind i den originale funktion:

f(-1/3) = - (1/3)^3 + 4 * (-1/3)^2 + 3* (-1/3) - 3 = (-95/27)

f(3) = -3^3 + 4*3^2 + (3*3) -3 )=15

Hvordan ska jeg så forklare/skrive at (-95/27) er lokalmax mens 15 er lokal minimum. De skal jo skrives som punkter.


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. april 2009 af kieslich (Slettet)

f(x) har et lokalt maximum for x = 3 med værdien 15.  Eller bare f(x) har lokalt maximum i (3,15)


Skriv et svar til: lokalmax og lokalminimum

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.