Matematik

Procent regning

03. april 2009 af SophieTheOne (Slettet)

Hej.
Jeg har en opgave, som jeg er gået i stå i. Den lyder:

Massen af et stof reduceres i menneskelegemet med 2 % i timen. Hvor mange timer går der, inden stofmængden er halveret?

Jeg får det til 25, er det rigtigt? Altså 50/2 ?

Håber nogle kan hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. april 2009 af mathon

m = mo*0,98t

beregning af halveringstid:
½*mo = mo*0,98

½ = 0,98      hvoraf T½ beregnes


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. april 2009 af ping317 (Slettet)

Nej... hvis vi siger at 50 er start punktet. så falder den med 2% så er den 48, næste gang falder den med 2% af 48... Brug kapitalfremskrivningsformlen hvis i da har haft den ;)


Svar #3
03. april 2009 af SophieTheOne (Slettet)

ping317 , tak for dit svar, men jeg mener ikke jeg kan bruge kapitalfremskrivningsformlen i denne sammenhæng.
Kan man ikke bruge:


log(½)/log(98) ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. april 2009 af mathon

T½ = log(½)/log(98)

er løsning til #1

"det kan man bruge"


Skriv et svar til: Procent regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.