Matematik

tekst opgave

04. april 2009 af biqqu (Slettet)

I perioden 1980 - 2000 kan antallet af retpsykiatriske patienter under tilsyn beskrives ved modellen

f(t) = 297 * 1,0679 ^t , 0 < t < 20

hvor (t) er antallet af retspsykiatriske patienter under tilsyn til tidspunktet t (målt i år efter 1980)

Bestem fordoblingstiden for f (t)

Mit SVAR:

T2 = ((log(2)/(loga)) = (log(2)/(log1,0679)) = 10,55


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. april 2009 af Exupery (Slettet)

Det ser rigtigt nok ud.


Svar #2
04. april 2009 af biqqu (Slettet)

Tak. Derefter skal jeg gøre rede for hvad konstanterne i modellen fortæller om udviklingen i antallet af retspsykiatriske patienter under tilsyn i perioden 1980-2000.

Det jeg umiddelbart kan se er at hvis jeg sætter t=0, får jeg:

f(t) = 297 * 1,0679^0  = 297


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. april 2009 af Erik Morsing (Slettet)

konstanten 1,0679 viser kurvens stejhed, altså hvor hurtigt antallet øges, se vedhæftede fil, hvor jeg har lavet to grafer, hver med sin rod

Vedhæftet fil:konstanter.doc

Svar #4
04. april 2009 af biqqu (Slettet)

er der ellers andet man kan sige om komstanterne?


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. april 2009 af Erik Morsing (Slettet)

nej, det er der ikke, du kan selv prøve at sætte andre konstanter ind og lave nogle grafer, så kan du se forskellene


Brugbart svar (6)

Svar #6
04. april 2009 af Exupery (Slettet)

De leder efter svaret:

Konstanterne fortæller, at antallet af retspsykiatriske patienter i år 1980 er på 297, og at antallet vokser med en årlig vækst på 6,79 %.


Skriv et svar til: tekst opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.