Matematik

isolering + reducering

05. april 2009 af jegernyher (Slettet)

(3mp)/(mp+mh) skal reduceres. ved godt hvad det skal give via lommeregneren, men ved ikke hvordan man kommer frem til det, så vil gerne have en mellemregning.

(13-4x)/(5) = x - 1 , hvor x skal isoleres. jeg ved det skal give 2, men ikke hvordan? er der en som vil hjælpe for vil gerne forstå det? takker


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. april 2009 af Isomorphician

Hints:

Sæt et led uden for en parentes i nævneren i den første opgave.

Gang med 5 på begge sider af lighedstegnet for at få brøken væk.


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. april 2009 af Isomorphician

Gang med 5 på begge sider af lighedstegnet for at få brøken væk.....i den anden opgave
 


Svar #3
05. april 2009 af jegernyher (Slettet)

har lavet nr.2, men hvordan med nr.1? led uden for parantesopg. tak.


Brugbart svar (1)

Svar #4
05. april 2009 af Isomorphician

(3mp)/(m(p+h))


Svar #5
05. april 2009 af jegernyher (Slettet)

så går m ud med hinanden, og det bliver 3p/ph? :)


Brugbart svar (1)

Svar #6
05. april 2009 af Isomorphician

(3p)/(p+h)


Svar #7
05. april 2009 af jegernyher (Slettet)

ja, hov, det var også det jeg mente .. tusind tak:)

og i den anden skal jeg fortsætte herfra, ikke?
13-4x = x - 5


Brugbart svar (1)

Svar #8
05. april 2009 af Isomorphician

(13-4x)/(5) = x - 1 <=>

13 - 4x = 5(x - 1) <=>

13 - 4x = 5x - 5 <=>

.......


Svar #9
05. april 2009 af jegernyher (Slettet)

takk:D


Skriv et svar til: isolering + reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.