Matematik

matematik opgave

06. april 2009 af hacce (Slettet)

jeg har to opgaver som jeg er lidt blank med. en der kan løse opgaverne så jeg er lidt klar over hvordan det kan lade sig gøre .

1) for en bestemt type bladfjedre gælder, at svingninstiden T ( målt i sekunder) er bestemt ved

T = 0,28* X 1,5  hvor x er fjederens længde (målt i meter )

a) bestem svingningstiden for en 0,50 meter lang bladfjeder.

b) hvor mange procent vokser svingningstiden, når fjederens længde øges med 20 % ?

______________________

for lys fra en lygte gælder, at lysstyrken aftager, når man går længere væk fra lygten. for en bestemt lygte gælder sammenhængen

I = 21462 / x2  hvor I er lysstyrke (målt i uW/m2) og x er afstanden (målt i cm).

a) bestem lysstyrken i afstanden 20 cm fra lygten. i hvilke afstand fra lygten er lysstyrken 95 uW/m2 ?

mange tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. april 2009 af Booklover (Slettet)

a) T = 0,28* X 1,5           =               T = 0,28 * 0,501,5 = 0,98995

b) Her kan du bruge formlen: 1+r2=(1+r1)a, hvor r1 er den relative tilvækst for x, og r2 den relative tilvækst for y. Dvs. :

1 + r2 = (1+ 0,20)1,5              =           

1 + r2 = 1,201,5                      =      

1 + r2 = 1,31453                    =      

r2 = 1,31453 - 1 = 0,314534 * 100% = 31,45%.

Dvs., at når fjernes længde øges med 20% vokser svingningstiden med 31,45%

________

a) I = 21462 / x2            =                I = 21462 / 202 = 53,655

     I = 21462 / x2            =                95 = 21462 / x2          x1 = -15,0305  og  x= 15,0305


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. april 2009 af Booklover (Slettet)

Ps. ... du skal vist lige vide at jeg har anvendt solve på alle udregningerne!!!

Håber bare noget af det er rigtigt! ;D

Smil M.


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. april 2009 af lotteskat (Slettet)

Første opgave

a) T = 0,28* .51.5= ??

b) Lav to formler der hedder T1 = 0,28 *  x1,5

                                                   T2 =  0,28 * (1,2* x)1,5

Vælg den samme x når du skal sammenligne T1 og T2, og vær opmærksom på parantesen i T2

Så kan du finde hvor meget den stiger ved at sige T%=(T2-T1)/T1

prøv med forskellige værdier af x, så vil du se at det er lige meget hvilken x du vælger, så vil T% være det samme.

Anden opgave:

a.1  I = 21462 / 202= ??

a.2  95 = 21462 / x2.... her isolere du x


Svar #4
06. april 2009 af hacce (Slettet)

tusind tak for hjælpen . :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. januar 2011 af Logisk (Slettet)

 Hvordan kan det være svaret til opgave 1 , a. er 0.989949 ??? når jeg får det til 0.0989949 ? skal man da gange det med 10  ? 


Skriv et svar til: matematik opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.