Matematik

Ang. Stamfunktionsopgave

07. april 2009 af Jbninc (Slettet)

 Hej derude.

Jeg sidder med en opgave der lyder:

En funktion f er bestemt ved : 

f(x)=3x^3 - 24x^2 + 48x

Bestem den stamfunktion til f, hvis graf går gennem punktet P(4,60)

Jeg er ikke sikker på hvad jeg skal gøre for at løse denne opgave. Nogle der fortælle hvordan denne opgave løses?

Mvh

Jbn


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. april 2009 af Exupery (Slettet)

Integrer den og du får en konstant k. Du indsætter så dit punkt i F(x) og isolere k. Herefter kan du opskrive stamfunktionen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. april 2009 af mathon

dvs.

F(x) = (3/4)x4 - 8x3 + 24x2 + k
og
60 = (3/4)*44 - 8*43 + 24*42 + k
 


Svar #3
07. april 2009 af Jbninc (Slettet)

 Kan det være rigtigt at hvis jeg har isoleret k, så bliver det -4, og hvordan opskriver jeg stamfunktionen?


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. april 2009 af Exupery (Slettet)

Ja, det kan godt passe. Svaret bliver da:

F(x)=(3/4)x4-8x3+24x2-4
 


Svar #5
07. april 2009 af Jbninc (Slettet)

 aaah ok! Jeg takker mange gane for hjælpen. God påske.


Skriv et svar til: Ang. Stamfunktionsopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.