Matematik

Afstand mellem to linjer

08. april 2009 af polakker89 (Slettet)

M: x=5+4t og y=3-2t

N: x=-2-s og y=4+0,5s

Jeg har fundet ud af, at m og n er parallelle, men hvordan finder jeg ud af distancen mellem dem?

Er det her dist-formlen jeg bruger? (hvis det er, ved jeg ikke hvordan tallene skal plogges ind)


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. april 2009 af richterklanen (Slettet)

Det er korrekt, at linierne er parallelle. Da (5, 4) er et punkt på m, skal du altså bestemme afstanden fra (5, 4) til linien n. Bestem en ligning for n, og brug formlen for afstanden mellem punkt og linie.


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. april 2009 af kieslich (Slettet)

Find et punkt P på linje m, og et punkt P0 på linje n. Normalvektoren til linjerne er (2,4). Distanceformlen giver d =


Skriv et svar til: Afstand mellem to linjer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.