Matematik

Vinkel A

08. april 2009 af gammelfar22 (Slettet)

Hej

er kørt død i følgende opg :

i en trekant ABC er vinkel c 42 grader ha er 35og ma er 37. Fodpunktetfor ha og ma kaldes hhv. H og M og det oplyses at vinkel AMC er spids. 

første opgave lyder : bestem |MH| 

da jeg kender både siderne hog mhar jeg gjort følgende :

Sin (v) = 35/37 (=)

v = 71,0754 grader. derefter har jeg gjort følgende :

|MH| = cos (71,0754) *37 = 12 

denne opg tror jeg at jeg har fod på men næste opgave driller:

Bestem vinkel A i ABC

herfra kan jeg finde siden b, samt noget af siden a og noget af vinkel a men mangler noget.

håber nogen gider hjælpe.

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. april 2009 af lallenalle (Slettet)

skide godt har løst den


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. april 2009 af lallenalle (Slettet)

husk at når du har fundet at længden HA + HC er det halve af BC da ma er median :)


Skriv et svar til: Vinkel A

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.