Matematik

haster

08. april 2009 af richgirl (Slettet)

Hej

Jeg har nu siddet med den her opgave i rigtig lang tid, men kan ikke løs den. er der nogen der vil kigge på den?

jeg har planens ligning til x+4y+12z-36=0

desuden har jeg 5 punkter og en fig. som har uploadet det.

opgaven lyder således:

Bestem en parameterfremstilling for den linje, hvori planen α skærer den plan, der indeholder længden af linjestykket PQ.

Vedhæftet fil: sp.doc

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. april 2009 af Erik Morsing (Slettet)

En parameterfremstilling for linien kn angives som LP +t*PQ. Du kan starte med at finde hældningskoeffecienten fo linien LQ og dernæst røringspunktet Q. Det samme kan du gøre med LA, her er z=0. Parameterfremstillingen er så r=r0+t*v, hvor v er en vektor parallel med linien PQ. Og en vektorligning er ensbetydende med 3 sklære ligninger, ved du.


Skriv et svar til: haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.