Matematik

Definitionsmængde og værdimængdebestemmelse

09. april 2009 af kolusbonus (Slettet)

Hej.

Er der nogen, der kan kort forklare mig, hvordan man finder DM og VM? Jeg ved godt, hvad det er, men har fået givet en funktion hvor x>0, og nu ved jeg ikke, hvad jeg skal gøre..

På forhånd tak :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. april 2009 af kieslich (Slettet)

Dm er mængden af x-værdier man meningsfyldt kan anvende i funktionen, her åbenbart R+ = {x | x>0}

Vm er mængden af værdier funktionen antager når x gennemløber hele Dm.

Det var så den pæne definition. Kan oversættes til "Dm er det man stopper ind, og Vm er det som kommer ud"


Svar #2
09. april 2009 af kolusbonus (Slettet)

Hvad gør jeg så for at finde Vm?

Jeg prøvede at tegne den på min lommeregner, men kunne ikke finde ud af at skrive, at x > 0.. Så når man ikke skrev det, så var det bare en parabel, der havde toppunkt i x=0 og som gik fra ca. y=0 og så videre i det uendelige.. Er Vm så bare det samme som Dm?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. april 2009 af 215 (Slettet)

 Dm(x) = er de tal man kan indsætte i funktionen uden at den går i stykker, 

vm(x) = er de tal man får ud, altså intevallet


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. april 2009 af kieslich (Slettet)

Er din funktion en parabel?


Svar #5
09. april 2009 af kolusbonus (Slettet)

Ja, en "glad" en, en positiv parabel..


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. april 2009 af kieslich (Slettet)

En glad parabels værdimængde går fra toppunkets y-værdi til uendelig, (hvis altså toppunktets x-værdi er i definitionsmængden), ie; toppunkt T = (-b/2a ; -d/4a), hvis -b/2a ε Dm, så er Vm = [-d/4a : ∞[


Skriv et svar til: Definitionsmængde og værdimængdebestemmelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.