Matematik

Løsning til ligningssystemet

12. april 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Ligningssystemet:

4x+5y=13 og x-y=1

Jeg starter med at finde y:

4x+5y=13 og x-y=1 <=> 1(4x+5y)=13*1 og 4(x-y)=1*a <=> 4x + 5y =13 og 4x-4y=4 <=> 4x+5y-(4x-4y)=13-4 <=> 4x+5y-4x+4y=9 <=> 9/y = 9=9 <=> y=1

så skal jeg finde x:

4x+5y=13<=>4x+(5*1)=13... Og hvordan kommer jeg videre herfra?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. april 2009 af mathon

I: 4x + 5y = 13
II: x - y = 1                ganges med 5

           
I:   4x + 5y = 13
III: 5x - 5y = 5            I og III adderes

9x = 18
x = 2                               som indsat i II giver

2 - y = 1                    hvoraf

y = 1


Svar #2
12. april 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Genialt mathon!! (: Det var dog så simpelt og enkelt, som noget kunne være og du skulle bare se de syge udregninger jeg prøvede mig frem med. tsk tsk (: Mange tak 


Skriv et svar til: Løsning til ligningssystemet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.