Matematik

Vektor regning:(

12. april 2009 af Jespermule (Slettet)

lidt hjælp :)

I et koordinatsystem er to vektorer givet ved

a=(t+1;2t) og b=(3;4),       hvor t er et tal;  

Jeg skal bestemme t, så vektorene a og b er ortogonale, = Denne del har jeg lavet, MEN nu skal jeg bestemme t, så vektorerne a og b er parallelle - og det er den jeg ikke kan finde ud af, ved slet ikke hvordan jeg skal løse opgavn :(


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. april 2009 af ibibib (Slettet)

a · b^ = 0


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. april 2009 af peter lind

Hvis de er parallelle vil tværvektoren til den ene vektor være ortogonal på den anden.


Svar #3
12. april 2009 af Jespermule (Slettet)

skal jeg så selv finde a og b som giver nul?

Sorry er helt blank:S


Svar #4
12. april 2009 af Jespermule (Slettet)

hvordan skal jeg opstille min ligning/ opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. april 2009 af peter lind

Find tværvektoren til en af vektorene for eks. a.  Beregn skalarproduktet mellem denne vektor og b vektoren. Dette skal give værdien 0.


Svar #6
12. april 2009 af Jespermule (Slettet)

hvordan gør jeg det :(?


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. april 2009 af peter lind

Hvis vektoren er (x,y) er dens tværvektor (-y, x)


Brugbart svar (0)

Svar #8
12. april 2009 af Clemens (Slettet)

 skalarproduktet er a1*b1+a2*b2

altså er ligningen

(t+1)*3+2t*4=0

og nu skal t isoleres :)


Svar #9
13. april 2009 af Jespermule (Slettet)

når t isoleres for jeg det samme, som jeg fik i den første del af opgaven dvs. -0,272727
 


Brugbart svar (0)

Svar #10
13. april 2009 af peter lind

Der er en fejl i #8. Der er ikke fundet en tværvektor til en af vektorene.


Svar #11
13. april 2009 af Jespermule (Slettet)

Hvad skal jeg så gøre? blank


Brugbart svar (0)

Svar #12
13. april 2009 af peter lind

Find tværvektoren af a. Find skalarproduktet af denne vektor  og b og sæt resultatet lig 0.


Skriv et svar til: Vektor regning:(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.