Matematik
infinitesimalregning
21. november 2004 af
john vs. jon (Slettet)
5,011
funktionen f er givet ved f(x)=kvad(x). For x0>0 betegner P(x0,kvad(x0)) et punkt på grafen for f.
En linje n går gennem punktet P og står vinkelret på tangeten t til grafen for f i P.
Skæringspunktet mellem n og førsteaksen kaldes Q.
punktet R er den vinkelrette projektion af P på førsteaksen.
Gør rede for, at der for ethvert positivt tal x0 gælder, at arealet af trekant RPQ er 1/4kvad(x0)
har ingen idé til, hvordan jeg skal angribe denne opg... så håber på der er nogle søde mennesker der vil hjælpe mig!!!
funktionen f er givet ved f(x)=kvad(x). For x0>0 betegner P(x0,kvad(x0)) et punkt på grafen for f.
En linje n går gennem punktet P og står vinkelret på tangeten t til grafen for f i P.
Skæringspunktet mellem n og førsteaksen kaldes Q.
punktet R er den vinkelrette projektion af P på førsteaksen.
Gør rede for, at der for ethvert positivt tal x0 gælder, at arealet af trekant RPQ er 1/4kvad(x0)
har ingen idé til, hvordan jeg skal angribe denne opg... så håber på der er nogle søde mennesker der vil hjælpe mig!!!
Svar #1
21. november 2004 af frodo (Slettet)
find tangentens ligning i x0, og fin dernæst ligningen for n, idet du ved at disse to linier er ortogonale.
find n=0 mht x0, og du har herefter alle sider, du skal bruge i trekanten.
G=|"n=0"-x0|
h=f(x0)
A=½f(x0)*G
find n=0 mht x0, og du har herefter alle sider, du skal bruge i trekanten.
G=|"n=0"-x0|
h=f(x0)
A=½f(x0)*G
Svar #3
22. november 2004 af john vs. jon (Slettet)
altså jeg kan godt finde ud af, at finde ligningen for tangenten i punktet (1,1). og finde hældningen for n..
Men så går jeg også helt i stå...!!!
har meget brug for hjælp...
Men så går jeg også helt i stå...!!!
har meget brug for hjælp...
Skriv et svar til: infinitesimalregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
