Matematik

ortogonale vektorer

12. april 2009 af Kamelkalle (Slettet)

I planen er der givet to vektoere, vektor a (t -2 over 5) og vektor b (3 over -3), hvor t er et tal. Bestem t så vektor a og vektor b er ortogonale.

Hvordan er det nu liiige man gør det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. april 2009 af Daniel TA (Slettet)

 Hint: Prikprodukt=0


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. april 2009 af Dynin (Slettet)

Når a er ortogonal med b så er a·b=?


Svar #3
12. april 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Årh ja!!

a prik b = 0 såå...:

8t-2)*3+5*-3=0 <=> 3t=24 <=> t=8 ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. april 2009 af Daniel TA (Slettet)

 Jeg får t=7.


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. april 2009 af Dynin (Slettet)

#4 enig ... det får jeg også :-)


Svar #6
12. april 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Årh okay.. Det er da:

((t-2)*3)+(5*-3)=0 <=> 3t -6 + -15 <=> 3t = 21 <=> t=7 ?


Brugbart svar (1)

Svar #7
12. april 2009 af Dynin (Slettet)

#6 ja


Brugbart svar (1)

Svar #8
12. april 2009 af Exupery (Slettet)

#6 Men du mangler en parentes! Det er jo kun halvt matematik..og halvt lommeregnersprog!


Brugbart svar (0)

Svar #9
12. april 2009 af Daniel TA (Slettet)

 #8 Enig, men det rigtige resultat kommer frem nu.


Svar #10
12. april 2009 af Kamelkalle (Slettet)

lommeregnersprog? Det er nu hovedregning.. Men mener i: ((t-2)*3)+(5*-3)=0 <=> (3t -6) + (-15) <=> 3t = 21 <=> t=7 ?


Brugbart svar (3)

Svar #11
12. april 2009 af Exupery (Slettet)

#10 JA!!! :-)


Brugbart svar (2)

Svar #12
12. april 2009 af Exupery (Slettet)

(t-2)*3+5*-3=0 <=> 3t-6+(-15) <=> 3t=21 <=> t=7
 

For at være pedant!


Brugbart svar (1)

Svar #13
12. april 2009 af Daniel TA (Slettet)

#12  Så lavede du selv en fejl :P


Brugbart svar (3)

Svar #14
12. april 2009 af Exupery (Slettet)

(t-2)*3+5*(-3)=0

Jeg laver også dumheder...


Brugbart svar (2)

Svar #15
12. april 2009 af Daniel TA (Slettet)

#14  Det var bedre. Du kan rette i tidligere indlæg.


Brugbart svar (3)

Svar #16
12. april 2009 af Exupery (Slettet)

Nej, redigerknappen virker ikke.. :S

(Jeg har gjort dem opmærksomme på problemet)


Brugbart svar (3)

Svar #17
12. april 2009 af Daniel TA (Slettet)

 #16 Ahh, jamen så melder jeg dig lige for spam ;)


Brugbart svar (4)

Svar #18
09. september 2009 af Forou (Slettet)

slap af!


Skriv et svar til: ortogonale vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.