Matematik

Differentialligning

14. april 2009 af StudiePortalLogin (Slettet)

Hej. Jeg har fået opgaven:

En differentialligning er givet ved: y´-y = 2x2+2x. Nogle løsninger til denne differentialligning har et eller flere ekstremumspunkter på deres graf.

Bestem den løsning f(x) til differentialligningen, hvis graf går gennem punktet (-1,0).

Er der nogen der kan hjælpe ?


Svar #1
14. april 2009 af StudiePortalLogin (Slettet)

*** y´-y = 2x2+2x


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. april 2009 af NejTilSvampe

 skriv y' = dy/dx

dy/dx - y= 2x^2 +2x

-y dy = 2x^2 +2x dx

integrer på begge sider


Svar #3
14. april 2009 af StudiePortalLogin (Slettet)

Når jeg så har lavet seperation af variable, hvad gør jeg så ?

jeg får -1/2y2 = 2/3x3+x2+k


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. april 2009 af NejTilSvampe

har nu indset hvorfor #2 ikke er rigtigt tilgiv mig er lidt træt :P


Svar #5
14. april 2009 af StudiePortalLogin (Slettet)

Men du ved ikke hvad man skal gøre så ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. april 2009 af kieslich (Slettet)

Brug desolve(y ' - y = 2x2 + 2x and y(-1) = 0,x,y)


Skriv et svar til: Differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.