Matematik

Bestem trekantens x

17. april 2009 af musti4300 (Slettet)

En trekant har sidlængderne 1,x,y

trekantens omkredes er 10

bestem x når det oplyses at trekanten er retvinket

'kan ikke svar. help


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. april 2009 af MarkH83 (Slettet)

Omkreds:

1+x+y=10

Pythagoras:

x^2+1^2=y^2

Isoler y i omkreds:

y=9-x

Indsæt i pythagoras:

x^2+1=(9-x)^2

Løs ligningen:

x^2+1=x^2-18x+81

1=-18x+81

18x=80

x=80/18

Svar:

x=4,44444

Tjek:

y=9-x=9-4,44444=4,55556

1+x+y=1+4,44444+4,55556=10

Håber det kan bruges.. :D

 Mvh

Mark


Skriv et svar til: Bestem trekantens x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.