Matematik

Opgave om trekanter.

19. april 2009 af Signekristine (Slettet)

1. Jeg har en opgave hvor jeg skal beregne vinklerne i en trekant når siderne er 15, 20 og 25.
hvordan er det lige at man gør det??

2. den anden opgave skal jeg beregne de manglende stykker i en retvinklet trekant.

Vinkel C = 90 grader

side a = 22,11

side b = 18,44

hvordan udregner man så Vinkel A & B og side c?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. april 2009 af peter lind

I begge tilfælde skal du bruge udvidet Pytagoras altså for eks. c2 =a2+b2-2*a*b*cos(C) og tilsvarende ved bogstavombytning. Den sidste vinkel finder du dog nemmere af at summen af vinklerne i en trekant er 180 grader


Svar #2
19. april 2009 af Signekristine (Slettet)

tak! (:


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. april 2009 af keg (Slettet)

Hvorfor dog bruge den udvidede Pythagoras, når der er tale om  rette vinkler???????

dette ses umiddelbart ved at bruge Pythagoras i 1) 252=152+202  og i 2) er den ene vinkel jo opgivet til 900


Skriv et svar til: Opgave om trekanter.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.