Matematik

et par opgaver

20. april 2009 af morell18 (Slettet)

har problemer med følgende opgaver. opgave 5 i dette link, find forkrift 

altså først findes a og derefter faktoriseres der.

http://www.uvm.dk/~/media/Files/Udd/Gym/PDF08/Eksamen/Opgaver/081212_opgave_HFE083_MAB.ashx

opgave 5 om stamfunktioner:

http://www.uvm.dk/~/media/Files/Udd/Gym/PDF08/Eksamen/Opgaver/081212_opgave_HFE083_MAB.ashx

på forhånd tak..


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. april 2009 af mathon

opgave 5 om stamfunktioner:
F2(x) = ½*x2 - 4x + k     med toppunkt T = (t1;c-a*t12) = (4,-3)

a = ½
b = -4
c = k

hvoraf

c-a*t12 = -3
k - ½*42 = -3

k = -3 + 8 = 5

...........
benyttet er

t1 = -b/(2a)
t2 = -d/(4a) = (4ac - b2)/(4a) = c - b2/(4a) = c - a(-b/(2a))2 = c - a*t12
 


 


Skriv et svar til: et par opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.