Matematik

Cosinusrelationer vha. TI-interactive

20. april 2009 af smørdrengen (Slettet)

Hej jeg har fået stillet følgende opgave:

I en trekant ABC er siden BC=a dobbelt så lang som siden AB=c, og siden AC=b er halvanden gange så lang som siden AB.

Hvilket vil sige, at a:= 2*c og b:= 1.5*c og c:=1*c

a) Bestem trekantens vinkler.

Bruger cosinusrelationerne:
 

solve((a)^(2)=(b)^(2) + (c)^(2) - 2*b*c*cos(va), va)| 180 >va > 0

Her får jeg så INPUT ERROR: Syntax, er der nogle som ved hvad jeg gør forkert?

på forhånd tak.

VH. Smørdrengen


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. april 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Flyt sidste parantes hen til efter din begrænsning.


Svar #2
20. april 2009 af smørdrengen (Slettet)

Det hjælper heller ikke?

solve((a)^(2)=(b)^(2) + (c)^(2) - 2*b*c*cos(va), va | 180 >va > 0)

Der står stadig det samme.


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. april 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Er din lommeregner sat til at regne i grader eller radianer?


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. april 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Ellers isoler cos(va) i hånden.


Svar #5
20. april 2009 af smørdrengen (Slettet)

det er et computerprogram, og den er sat til at regne i grader,  ja for cos(va)=b^2+c^2-a^2/2*a*c=0.25 ud fra mine data, hvilket virker helt forkert? (formelen er fundet i grundbogen)


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. april 2009 af Jerslev (Slettet)

#5: Så skal du bare tage arccos til 0,5.


Svar #7
20. april 2009 af smørdrengen (Slettet)

arh okay, du mener 0,25 ik? og tak for hjælpen.


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. april 2009 af Jerslev (Slettet)

#7.Jo. =)


Skriv et svar til: Cosinusrelationer vha. TI-interactive

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.