Matematik
Hjælp til opg.
24. november 2004 af
Malle87 (Slettet)
Hej derude :)
Jeg sidder her med nogle opgaver, der volder mig lidt problemer.
Håber at nogle er friske på at videregive et par kloge ord? :)
f(x)=-3x+2 og g(x)= 0,5x^2-2x+1
a)Beregn f(2) og g(3)
b)f(x)=0
Er der ikke noget, som man skal være speicelt opmærksom på ved disse funktioner eller hvordan?
Derudover mangler jeg denne opgave
a/ Hvad er løsningsmængden for uligheden x
b) Hvad er løsningsmængden for uligheden -2 _> x _> 4?
Håber I kan hjælpe, det ville jeg sætte utrolig meget pris på :) Min lærer er ikke helt optimal..
Mange hilsner
Malene
Jeg sidder her med nogle opgaver, der volder mig lidt problemer.
Håber at nogle er friske på at videregive et par kloge ord? :)
f(x)=-3x+2 og g(x)= 0,5x^2-2x+1
a)Beregn f(2) og g(3)
b)f(x)=0
Er der ikke noget, som man skal være speicelt opmærksom på ved disse funktioner eller hvordan?
Derudover mangler jeg denne opgave
a/ Hvad er løsningsmængden for uligheden x
b) Hvad er løsningsmængden for uligheden -2 _> x _> 4?
Håber I kan hjælpe, det ville jeg sætte utrolig meget pris på :) Min lærer er ikke helt optimal..
Mange hilsner
Malene
Svar #1
24. november 2004 af Epsilon (Slettet)
Hej,
Første opgave:
a) er straightforward: indsæt x=2 og x=3 i de relevante forskrifter og find de tilhørende funktionsværdier.
b) bør formuleres således:
Løs ligningen f(x) = 0
Du skal altså finde den værdi af x, som gør ligningen sand.
Anden opgave:
a),b) Løsningsmængden er mængden af de reelle tal, som opfylder de pågældende uligheder. Mon ikke ulighedstegnene skal vende omvendt i b)? Ellers er der nemlig ikke meget ved den opgave.
//Singularity
Første opgave:
a) er straightforward: indsæt x=2 og x=3 i de relevante forskrifter og find de tilhørende funktionsværdier.
b) bør formuleres således:
Løs ligningen f(x) = 0
Du skal altså finde den værdi af x, som gør ligningen sand.
Anden opgave:
a),b) Løsningsmængden er mængden af de reelle tal, som opfylder de pågældende uligheder. Mon ikke ulighedstegnene skal vende omvendt i b)? Ellers er der nemlig ikke meget ved den opgave.
//Singularity
Svar #2
24. november 2004 af Malle87 (Slettet)
Hej!
Tak for ordene.
Jeg har dog lidt svært ved at forstå det, og ville derfor meget gerne se hvordan man regnede dem ud?
Tak :)
Mvh
Malle87
Tak for ordene.
Jeg har dog lidt svært ved at forstå det, og ville derfor meget gerne se hvordan man regnede dem ud?
Tak :)
Mvh
Malle87
Svar #3
24. november 2004 af Epsilon (Slettet)
#2: Jeg vil kun vise a) i den første opgave. Resten må du selv klare.
a)
f(2) = (-3)*2 + 2 = -4
g(3) = 0.5*3^2 - 2*3 + 1 = -1/2
Løsning af ligningen f(x) = 0 i b) er blot en opgave i at isolere x.
//Singularity
a)
f(2) = (-3)*2 + 2 = -4
g(3) = 0.5*3^2 - 2*3 + 1 = -1/2
Løsning af ligningen f(x) = 0 i b) er blot en opgave i at isolere x.
//Singularity
Skriv et svar til: Hjælp til opg.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
